Darten :

 
De Flora Bar en dart zijn onafscheidelijk van elkaar. Het is dan ook niet voor niets dat Flora Bar diverse teams in de soft tip dart competitie mee heeft draaien. Informatie over uitslagen en hun positie in de ranglijst zijn terug te vinden bij de dartuitslagen.
 
Darten is een eeuwenoud spel. Waar het precies vandaan komt is niet bekend, maar waarschijnlijk is het begonnen met het gooien van korte speren op bijvoorbeeld omgekeerde bodems van wijntonnen en later op doorgezaagde boomstamschijven. De jaarringen van de boom verdeelden de schijf in vakjes voor de puntentelling.
 
De term vogelpik is afkomstig van een soortgelijk spel dat vroeger gespeeld werd in cafés. Dit spel bestond uit een roos met ringen, niet zoals het actueel dartbord dus, en een nagemaakte vogel met een scherpe snavel. De vogel werd met een koord aan het plafond opgehangen en de spelers probeerden de snavel van de vogel in de roos te 'zwieren'.
 
Het softtip darten is een afgeleide van het reguliere (steelpoint) darten, zoals wij dat kennen met o.a. Raymond van Barneveld. Het grote verschil ten opzichte van het reguliere darten is dat de dartpijlen voorzien zijn van een kunststof dartpunt. De dartborden zijn electronisch waarbij de puntentelling geheel automatisch gaat. Deze vorm van darten heeft flink aan populatiteit gewonnen, met name in de Aziatische landen. Vandaag de dag worden veel wedstrijden georganiseerd, waaronder wereldkampioenschappen.